WERKWIJZE

 

 

HANDIG OM WETEN

 

Jullie bruiloft is een eenmalige gebeurtenis. Hieronder volgen een aantal tips die met name het werken met een professionele fotograaf op jullie dag vergemakkelijkt en jullie zorgeloos laat genieten.

 

Zorg voor een ceremoniemeester

Een ceremoniemeester zorgt voor een goed verloop van de dag. Probeer niet zelf alles te regelen maar geef het uit handen. Een ceremoniemeester kan ook een hulp en aanspreekpunt zijn voor de fotograaf.

 

Kies voor een professionele fotograaf

Kies voor een professionele fotograaf! Laat de foto’s niet over aan “een bevriende oom” die wel eens foto’s heeft gemaakt. Voorkom een teleurstelling. 

 

Voorkom haast bij de ceremonies

Er zijn een aantal momenten die zeker vastgelegd moeten worden. Neem jullie tijd bij de handtekening, de ringen, de kus of andere momenten. Zo heeft de fotograaf de tijd om die momenten vast te leggen.

 

Zorg voor een alternatieve locatie voor een fotoshoot

Nederland heeft niet altijd goed weer. Hoe goed jullie de dag ook plannen, het weer is niet te plannen. Ik bespreek altijd met stellen een mogelijke uitwijkplaats wanneer fotograferen in de buitenlucht niet mogelijk is.

 

Stuur de fotograaf ook een uitnodiging

Het is leuk om bij de foto’s van jullie grote dag ook een foto van de uitnodiging te hebben. Stuur de  fotograaf daarom ook een uitnodiging.

Plan een fotoshoot indien mogelijk na de ceremonie(s) in

De trouwdag is een spannende dag met vaak een krappe tijdsplanning. De fotoshoot na de huwelijksvoltrekking inplannen kan een stuk rustgevender zijn. Meestal is de fotoshoot dan midden op de dag. Bij een stralende zonnige dag is het dan ook verstandig om wat schaduwrijkere plekjes op te zoeken.

 

Neem de tijd voor een fotoshoot

De tijd vliegt op een trouwdag. Probeer tenminste anderhalf uur uit te trekken voor foto’s. Een fotoshoot moet er ontspannen aan toe gaan en niet worden “afgeraffeld”. Van elkaar genieten, moet van de foto’s afstralen.  Hoe meer tijd er beschikbaar is, hoe meer mogelijkheden er zijn. Vantevoren een loveshoot inplannen, maakt het werken op jullie grote dag vaak wat meer ontspannen. Wanneer er op jullie grote dag geen tijd is voor een fotoshoot, kan die ook op een andere dag worden ingepland. Het is prettig om een vertrouwd iemand bij de fotoshoot te hebben. Twee paar ogen zien meer dan één. Een stropdas vastzetten, een pluisje weghalen, altijd handig. Wanneer jullie overigens besluiten om geen fotoshoot te hebben tijdens je trouwdag ,  is dat uiteraard ook helemaal prima.

 

Laat weten wat jullie verlangen van de fotograaf

Foto ideeën en thema’s zijn leuk, maar doe niets wat jullie niet willen of waar jullie je niet lekker bij voelen. Spreek dit met de fotograaf door zodat uw wensen duidelijk zijn en hij of zij weet wat kan en wat niet kan.

 

 Geef de ceremoniemeester een lijst met namen voor de groepsfoto’s

De fotograaf kent niet alle gasten, maar de ceremoniemeester wel. Geef de ceremoniemeester daarom een lijst met namen van groepen die u wilt laten fotograferen en laat de ceremoniemeester zorgen dat die groepen bij elkaar komen. Zo kan de fotograaf zich concentreren op het fotograferen. En probeer ook geen 20 verschillende groepen/combinaties, want het bruidspaar staat dan wel vaak hetzelfde op de foto  

 

Combinatie film en foto’s

Wanneer jullie de huwelijksdag ook op film vast laten leggen, maak dan duidelijke afspraken met de fotograaf en cameraman. Zorg dat ze elkaar niet voor de voeten lopen. Maar zorg ook dat bij het filmen geen gebruik gemaakt wordt van felle filmlampen. Dit kan een nadelig effect hebben op de foto’s.