Marcel Ohlenforst Photography

Werkwijze

Van tevoren

Voorafgaand aan jullie bruiloft houd ik een vrijblijvend voorgesprek, waarin we kennis met elkaar kunnen maken. We bespreken de dag in detail met elkaar door en jullie kunnen meer vertellen over jullie persoonlijke stijl en wensen ten aanzien van de bruidsfotografie. Aan de hand daarvan doe ik jullie een voorstel. Ik vind het ook erg belangrijk dat er een klik is tussen het bruidspaar en mij als fotograaf: hoe meer je je bij mij op je gemak voelt, hoe meer ontspannen en leuker de foto’s immers worden. Aan de hand van dit voorgesprek breng ik een offerte uit.

Kort voor de trouwdag neem ik nog even contact op om te kijken of er nog zaken zijn veranderd ten opzichte van de eerdere planning.

 

De dag zelf

Op de trouwdag zelf ben ik op de afgesproken tijd op de afgesproken plaats en zorg daarbij voor eigen vervoer. Ik fotografeer digitaal, met meerdere lenzen en camera’s. Ik probeer tijdens deze dag zo ongemerkt mogelijk de foto’s te maken en meng me onder de gasten om de bijzondere, onverwachte en mooie momenten vast te leggen op de gevoelige plaat.
_N0A4574z-wExtraBewerkt_website Ik kijk, kijk en kijk op zoek naar die bijzondere momenten, een lach, een traan, een omhelzing, om op het juiste moment, in een mooie compositie, met de juiste lens om die fantastische foto te maken.
Een foto die meer zegt dan woorden, een foto met echte emoties van echte momenten en met dat beetje extra. Door deze “journalistieke stijl” zijn de foto’s ongedwongen, spontaan maar vooral echt. Ik vraag jullie niet om te poseren, ik vraag jullie niet om in de lens te kijken maar laat jullie de bruiloft beleven. Maar een trouwreportage is pas compleet als alles van de dag is vastgelegd. Niet alleen de kus, het ja-woord en het aansnijden van de taart. Maar ook de voorbereidingen voor de bruiloft, de bruidsjurk die klaar hangt om aangetrokken te worden. De kleine details zoals de ringen of dat aparte patroon in de trouwjurk. En een mooie portretshoot op locatie met een mooie sfeer en licht. Wel geregisseerd maar niet geposeerd.

 

Loveshoot

Het kan prettig zijn om voorafgaand aan je trouwdag ook vast kennis te maken met de camera van je
fotograaf. Een loveshoot (of prewedding-shoot) voorafgaand aan de grote dag is een leuke manier als try
1L1A7742verkleindExtraBewerkt_websiteout voor de fotoshoot tijdens jullie huwelijksdag. Daarnaast ontdek je dat zo’n camera helemaal niet zo eng is, dat ongemakkelijk poseren zeker niet nodig is en kun je de schitterende foto’s vast gebruiken voor jullie uitnodigingen of versiering op de bruiloft. De lokatie van de loveshoot wordt in overleg bepaald. In de regel wordt een lokatie gekozen die afwijkt van de lokatie voor de fotoshoot tijdens jullie huwelijksdag.

 

 

 

Na de bruiloft

Na jullie trouwdag ga ik snel aan de slag met jullie foto’s. Ik bewerk alle foto’s op kleur, contrast en uitsnede en zet een aantal foto’s om in zwartwit. Binnen een dag zet ik enkele foto’s op mijn/jullie Facebookpagina, zodat jullie alvast iets hebben om te delen met familie en vrienden (mits dit uiteraard akkoord is). Na circa 5-6 weken volgt de volledige reportage. Jullie krijgen van mij alle gemaakte foto’s in hoge resolutie en de volledige gebruiksrechten, zodat jullie zoveel afdrukken kunnen maken als jullie zelf willen. Ook verzorg ik desgewenst een foto-album voor jullie. De foto’s worden afgeleverd  op een luxe USB stick met een mooi bewaardoosje.

P1000037

Prijzen

Elk huwelijk is uniek en vraagt maatwerk. Het aantal uren dat jullie gebruik willen maken van mij, wel of geen trouwalbum etc. Alles maakt dat een exacte prijsopgaaf moeilijk is te geven.  Om die reden werk ik niet met pakketprijzen. Ik maak het liefst een vrijblijvende afspraak om de huwelijksdag door te spreken om zo tot een passende offerte te komen.